adalet tanrıçası kabartma

adalet tanrıçası kabartma
adalet tanrıçası kabartma

26 Ağustos 2011 Cuma


Haluk RAHVANCI
HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN ELİNİ SIKMAMAK TERÖRİST FAALİYETMİŞ



23.08.2011 13:17

İnternet Andıcı İdianamesinin sanıklarından biri, YAŞ toplantısında EDOK'un başına getirilen Nusret Taşdeler. Diğeri, andıcın sunulduğu Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız. İfadelerden son olarak andıcın sunulduğu ismin, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğu anlaşılıyor.

Ancak iddianamede 4. bir orgeneral daha var. İddianamenin 74. sayfasında İrticayla Mücadele Eylem Planının gönderildiği ihbar mektubunda yer alan EK-B belgesine dayanarak şaşırtıcı bir tespit yapılıyor. Şöyle ki: “Eylül 2007 tarihli belgede yer alan bu hususlar ile ilgili yapılan açık kaynak çalışmalarında 19 Eylül 2007 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KKTC ziyareti dönüşünde, Esenboğa Havalimanı'nda yapılan karşılama töreninde, Cumhurbaşkanı ve eşininin karşılamaya gelenlerle tokalaşmaya başladığı esnada, dönemin Ankara Garnizon Komutanı A.G'nin protokolden ayrıldığı, Hayrünnisa Gül'ün başörtülü olması sebebiyle böyle bir davranışın gerçekleştiği yönünde birçok haberin yayınlandığı görülmüştür. Bu hadiseden sonra da yine A.G'nin Cumhurbaşkanı'nı karşılama ve uğurlama törenlerinde aynı davranışı sergilediği yönünde açık kaynak bilgilerine ulaşılmıştır.”

Son YAŞ toplantısında Arslan Güner'in hükümet tarafından Hayrünnisa Gül'ün elini sıkmadığı için istenmeyen ilan edildiği hatırlanırsa A.G'nin kimliği daha iyi anlaşılıyor.

İfadelerde ilginç olan, Cumhurbaşkanının eşinin elini sıkmamanın terör faaliyeti olarak iddianamede yer alması. İddiannamede A.G'nin şimdilik sanık olmadığı ancak gelecek açısından durumunun pek de parlak olmadığı anlaşılıyor.

--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder